Waarom ruikt mijn bio-ethanol haard?

Bio-ethanol haarden bieden niet alleen een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier om warmte en sfeer te creëren, maar ze zijn ook stijlvol en veelzijdig. Bio-ethanol haarden hebben veel voordelen. Echter kan het wel gebeuren dat mensen last krijgen van onaangename geuren. Als u de haard op een goede manier gebruikt, hoeft er niks aan de hand te zijn. In deze blog gaan we dieper in op enkele mogelijke redenen waarom de bio-ethanol haard een onaangename geur kan verspreiden en wat u kunt doen om dit probleem op te lossen.

Kwaliteit van de bio-ethanol

De kwaliteit van de gebruikte bio-ethanol kan een aanzienlijke rol spelen bij het optreden van onaangename geuren. Goedkope of lage kwaliteit bio-ethanol kan verontreinigingen bevatten die bij verbranding een onplezierige geur kunnen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om hoogwaardige, gedenatureerde bio-ethanol te gebruiken die speciaal is ontworpen voor gebruik in bio-ethanol haarden. Deze hoogwaardige brandstof zorgt voor een schonere en geurloze verbranding.

Bij Haardcenter verkopen we een fijne bio-ethanol, namelijk die van Pure Flames. De Pureflames Premium vloeistof is vele malen puurder van vorm dan andere vloeistoffen en is tot drie keer gezuiverd (in plaats van 1x gezuiverd, zoals vele goedkopere vloeistoffen). Het voordeel hiervan is dat het praktisch geurloos is en het niet gaat kristalliseren in het leidingwerk bij automatische branders. De Pure Flames vloeistof kunt u hier bekijken of bestellen.

Onjuist brandstofgebruik

Een andere veelvoorkomende oorzaak van geuroverlast in een bio-ethanol haard is onjuist brandstofgebruik. Als de vloeistof wordt gemorst tijdens het bijvullen of als de haard overmatig wordt gevuld, kan dit leiden tot lekkages en onvolledige verbranding, wat op zijn beurt tot geuroverlast kan leiden. Het is essentieel om de instructies van de fabrikant op te volgen en de haard correct te vullen om dit probleem te voorkomen.

Vuil en roet

Een bio-ethanol haard vereist regelmatig onderhoud om goed te blijven werken. Als er zich vuil, stof of roet ophoopt in de brander of op de keramische houtblokken of stenen, kan dit leiden tot een onaangename geur. Zorg ervoor dat u uw haard regelmatig schoonmaakt en onderhoudt volgens de instructies van de fabrikant.

Slechte ventilatie

Een goede ventilatie is essentieel bij het gebruik van een bio-ethanol haard. Als er onvoldoende luchttoevoer is, kan dit leiden tot een onvolledige verbranding en geuroverlast. Zorg ervoor dat er voldoende frisse lucht in de ruimte is en dat de rookgassen goed worden afgevoerd.

Aromatische additieven

Sommige bio-ethanol haardbrandstoffen worden geleverd met aromatische additieven die geuren kunnen afgeven tijdens het verbrandingsproces. Als u gevoelig bent voor deze geuren, kunt u overwegen om over te stappen op een brandstof zonder toegevoegde geuren.

Bent u benieuwd naar de verschillende bio-ethanol haarden? Deze bieden wij hier aan.

Dus, wat moet u doen als uw bio-ethanol haard een vervelende geur afgeeft?

In de meeste gevallen is een bio-ethanol haard geurloos en milieuvriendelijk. Als u echter geuroverlast ervaart, is het belangrijk om de bovengenoemde mogelijke oorzaken te onderzoeken en aan te pakken. Met de juiste brandstof, correct brandstofgebruik, regelmatig onderhoud en goede ventilatie kunt u genieten van de warmte en sfeer van de bio-ethanol haard zonder onaangename geuren. Als u nog steeds problemen ondervindt of meer vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om te helpen een warme en gezellige sfeer in uw huis te creëren met onze hoogwaardige haardproducten.