Bezoek een specialist in de regio
Roet- en geurvrij, geen rookkanaal
Duurzame haardoplossingen
2 jaar garantie op alle haarden
Bezoek een specialist in de regio
Roet- en geurvrij, geen rookkanaal
Duurzame haardoplossingen
2 jaar garantie op alle haarden
  • Bezoek een specialist in de regio
  • Roet- en geurvrij, geen rookkanaal
  • Duurzame haardoplossingen
  • 2 jaar garantie op alle haarden

Onze technologie

Na jaren van onderzoek heeft ons team de meest geavanceerde haardsystemen voor dagelijks gebruik gecreëerd. Met automatische vulsystemen en bio-ethanol damp-ontstekingstechnologie hebben wij het meest intelligente en vooruitstrevende systeem op de markt kunnen maken.

CO2-neutrale verbranding

Onze systemen maken gebruik van interne brandstof reservoir welke gescheiden is van de brander lijn. Vanuit deze tank wordt de bio-ethanol overgebracht naar de verdampingskamer waarin de brandstof wordt omgezet in dampen. Ten slotte worden deze dampen overgebracht naar de derde en laatste tank: de verbrandingskamer. Hier worden de bio-ethanol dampen ontstoken waardoor er een mooi en speels vlammenspel ontstaat.

Naast het feit dat de brandstof nooit in direct contact komt met de vlammen, waardoor het veel veiliger is dan enig ander systeem op de markt, zorgt het ontsteken van dampen ook voor een aanzienlijke vermindering van het daadwerkelijke brandstofverbruik. Gemiddeld produceren Neverdark vuursystemen meer dan 30% meer brandtijd dan andere bio-ethanol haarden.

AEVB technologie

Onze unieke AEVB-technologie kenmerkt zich door de manier waarop de daadwerkelijke verbranding van bio-ethanol plaatsvindt. Waar de meeste bio-ethanol haarden de brandstof direct ontsteken en het vuur constant in contact laten staan ​​met de brandstof, zorgt onze AEVB-technologie voor een veiligere en effectievere manier van verbranden.

Veiligheid hoog in vaandel

Bijna al onze haarden, zowel losse branders als standalone varianten, maken gebruik van semi- of volautomatische tanksystemen én zit reservoir apart van de brander. Door de pomp aan te sluiten op de aansluiting op de haard, wordt bio-ethanol eenvoudig van de fles/jerrycan naar de brandstofkamer overgebracht. Deze methode is niet alleen een stuk veiliger, het voorkomt ook dat de kamer te vol raakt, omdat de pomp de kamer automatisch tot de juiste hoeveelheid vult. Bij het vullen van onze automatic model waarbij u een trechter gebruikt om het ethanol vloeistof in de haard te gieten, krijgt u ook een piep te horen wanneer het reservoir vol zit door de ingebouwde sensoren binnenin de haard.

Voor de semiautomatische optie wordt het tanken gedaan door de pomp, maar moet de gebruiker de slang aan de ene kant bevestigen en de fles/jerrycan aan de andere kant. Hoewel veiliger, vereist deze methode nog steeds enige handmatige actie. Om handmatige tussenkomst volledig te vermijden, kan ons volautomatische systeem, de ASR-500 module, op de haard worden aangesloten. Door simpelweg een grotere container met bio-ethanol (bijvoorbeeld 5L) te plaatsen en uit het zicht te plaatsen, vult de haard automatisch het reservoir zodra hij een laag brandstofniveau detecteert.

Manueel versus automatisch

Manuele bio-ethanol branders bestaan uit een metalen container met keramisch wol of een keramische steen (om de vloeistof te absorberen). Deze branders moeten handmatig gevuld en ontstoken worden met bio-ethanol, maar ook handmatig gesloten worden om het zuurstof te onttrekken en de vlammen te doven. Oftewel: grote kans op morsen van uiterst brandbare vloeistof en handmatig doven met handen bij het vuur. Daarnaast is het brandproces van manuele branders vaak grillig en oncontroleerbaar en blijft de inhoud van de brander heet nadat deze gedoofd is. Alle nadelen van manuele branders worden geëlimineerd bij automatische branders.

  • PureFlames bio-ethanol

    Ervaar de schone, geur- en roetvrije verbranding met pure bio-ethanol gemaakt van gewassen als graan (tarwe, gerst en rogge), suikerbieten, maïs, aardappelen, suikerriet en groenteresten.

  • Smartcontrol via de afstandsbediening

    Middels de afstandsbediening van Neverdark worden de branders bediend. Geniet binnen enkele minuten van de warmte en sfeer van vuur en reguleer vanuit de palm van uw hand.

Voor interieur specialisten

Vraag een dealeraccount aan en wordt exclusief verdeler in uw regio.