• Zakelijke showroom in Culemborg
  • Roet- en rookvrij, geen rookkanaal
  • Duurzame haardoplossingen
  • Distributiecentrum in Alkmaar

PureFlames

Bij het ontwikkelen van onze haarden, heeft ons team de beslissing genomen om bio-ethanol te gebruiken als brandstof voor onze systemen. Het maakt uiterst veilige verbranding mogelijk en past bovendien bij onze visie op de toekomst, namelijk het verbeteren van luchtkwaliteit door klimaatneutrale haarden.

Bio-ethanol in puurste vorm

Bio-ethanol – of gewoon ‘ethanol’ is een hernieuwbare energiebron die wordt gemaakt door de suiker- en zetmeelcomponenten van plantaardige bijproducten – voornamelijk suikerriet en gewassen zoals graan, te vergisten met behulp van gist. Het is ook gemaakt van maïs, aardappelen, melk, rijst, rode biet, druiven, bananen en dadels, afhankelijk van de landbouwproductie van het land.

PureFlames is hoogwaardige bio-ethanol vloeistof en zorgt voor een veilige werking van de automatische bio-ethanol haard. Dit resulteert in een vuur dat vele uren kan branden met kleurrijke, dansende vlammen.

Uiterst schoon brandproces

Bij verbranding van bio-ethanol vloeistof is de uitstoot van kooldioxide en waterdamp zeer laag. Vergelijkbaar met die van een kaars of de hoeveelheid wat wij uitademen. De lage uitstoot maakt het niet alleen hét milieuvriendelijke alternatief voor traditionele oplossingen, maar vereist ook geen rookgasafvoer doordat er geen rook- of roetvorming vrijkomt. Bio-ethanol haarden van Luxury Fires zijn hiermee geschikt voor nagenoeg elke situatie.

De verbranding van bio-ethanol vloeistof resulteert in een schone uitstoot: warmte, stoom en koolstofdioxide. Koolstofdioxide wordt door planten opgenomen. Het wordt vervolgens via fotosynthese verwerkt om de plant te helpen groeien. Deze oneindige cyclus van creatie, verbranding van energie en opname door planten maakt bio-ethanol vloeistof tot een duurzame brandstofbron.

  • PureFlames bio-ethanol

    Ervaar de schone, geur- en roetvrije verbranding met pure bio-ethanol gemaakt van gewassen als graan (tarwe, gerst en rogge), suikerbieten, maïs, aardappelen, suikerriet en groenteresten.

  • Ultieme vuurbeleving

    PureFlames is hoogwaardige bio-ethanol vloeistof en zorgt voor een veilige werking van de automatische bio-ethanol haard. Dit resulteert in een vuur dat vele uren kan branden met kleurrijke, dansende vlammen.

Voor haard- en interieurspecialisten

Vraag een dealeraccount aan en word exclusief verdeler in uw regio.