Transformeer je gashaard: schakel over naar een elektrische of bio-ethanol haard.

In het licht van de huidige stijging van gasprijzen en de ontmoedigingsmaatregelen van overheidsinstanties, wordt het minder economisch haalbaar om de verwarming van je woonkamer door een gashaard te laten verzorgen. Sta je op het punt om afscheid te nemen van je gashaard, dan rijst de vraag naar alternatieven. Moet je volledig afzien van een haard in je woonkamer? Of is het overwegen van een omschakeling naar een houtkachel een haalbare optie? Dit laatste kan echter een kostbare en complexe keuze zijn, aangezien je schoorsteen wellicht niet geschikt is of je mogelijk zelfs helemaal geen schoorsteen hebt.

Gelukkig zijn er eenvoudige alternatieven waardoor je nog steeds kunt genieten van de sfeer van een haard in huis. Met een elektrische sfeerhaard of een bio-ethanol haard ervaar je vlammen en warmte, maar dan op een alternatieve wijze. Elektrische haarden bieden de sfeer en charme van vuur en verspreiden tevens warmte via een ventilator. Daarnaast zijn deze haarden eenvoudig te monteren; je hebt enkel een stopcontact nodig en kunt ze in de bestaande schouw plaatsen. Je hebt echter ook de keuze tussen vrijstaande haarden of inbouwmogelijkheden, afhankelijk van je voorkeur.

Een alternatieve optie is het plaatsen van een bio-ethanol haard. Hoewel deze haarden geen specifieke warmtestanden hebben, bieden sommige wel de mogelijkheid om de intensiteit van de vlam in te stellen, waardoor de warmteafgifte varieert. Bij het overwegen van een bio-ethanol haard is het echter belangrijk om te bedenken dat adequate ventilatie vereist is. Er is geen rookkanaal of stopcontact nodig (tenzij je kiest voor een automatische bio-ethanol haard), waardoor de installatie van deze haard bijzonder eenvoudig is. Je vult simpelweg de haard met bio-ethanol vloeistof en bent klaar om van de haard te genieten.