Is er verschil in kwaliteit bio-ethanol?

Nu de populariteit van bio-ethanol haarden stijgt, verschijnen er steeds meer bio-ethanol vloeistoffen op de markt. Met zoveel keuze is het moeilijk om de juiste vloeistof te kiezen, want niet elk product is van goede kwaliteit. In deze blog vertellen we wat de beste bio-ethanol vloeistof is voor uw haard en wat verstandig is om aan te denken bij de aankoop.

Wat is bio-ethanol vloeistof?

Bio-ethanol vloeistof is een natuurlijk product vervaardigd uit planten, zoals graan of suikerriet. Deze plantaardige grondstoffen worden onder verhitting gebracht, waarna gist wordt toegevoegd om alcohol te produceren. De aldus verkregen alcohol ondergaat vervolgens meerdere zuiveringsstappen.

De voordelen van bio-ethanol

  • Bij verbranding komt geen rook vrij;
  • Er is geen noodzaak voor een rookkanaal, aangezien bio-ethanol haarden in elk huis en op elke gewenste locatie kunnen worden geplaatst;
  • Het betreft een milieuvriendelijk product, aangezien de vloeistof afkomstig is van planten en de verbranding ervan resulteert in de uitstoot van CO2.

Waar u op moet letten bij de aanschaf van hoogwaardige bio-ethanol vloeistof

Bio-ethanol van hoogwaardige kwaliteit bevat niet meer dan 96,6% alcohol. Een hoger alcoholpercentage kan nadelig zijn voor de haard, aangezien dit mogelijk leidt tot te grote vlammen en onaangename geuren tijdens het brandproces. In tegenstelling hiermee veroorzaakt bio-ethanol van goede kwaliteit geen hinderlijke geur.

De kenmerken van goede kwaliteit bio-ethanol

  • De vloeistof geeft geen geur af tijdens verbranding;
  • De vloeistof is uitsluitend vervaardigd van planten, zonder verdere toevoegingen;
  • Het alcoholpercentage in de vloeistof overschrijdt niet de 96,6%;
  • De vloeistof is helder van kleur; De vloeistof heeft meerdere zuiveringsstappen ondergaan.

 

Nadelen bio-ethanol haard

Raam open

Vlammen hebben zuurstof nodig. Hierdoor is het raadzaam om tijdens het branden altijd de ruimte te ventileren door het raam op een klein kiertje te zetten.

Ontvlambare brandstof

Bio-ethanol vloeistof is licht ontvlambaar. Wees dus altijd voorzichtig en vul de haard nooit bij terwijl het vuur nog brandt of als het net gedoofd is. Daarnaast is het belangrijk om niet te morsen met de vloeistof en de brandstoftank niet té vol te doen.

Op onze site vindt u allerlei soorten bio-ethanol haarden, zoals vrijstaande modellen of inbouwhaarden. Bekijk ons gehele aanbod aan bio-ethanol hier.