• Zakelijke showroom in Culemborg
  • Roet- en rookvrij, geen rookkanaal
  • Duurzame haardoplossingen
  • Distributiecentrum in Alkmaar

Hoe reinig ik een bio-ethanol haard?

Voor een langere levensduur van uw bio-ethanol haard is het essentieel om deze regelmatig te reinigen. Ondanks dat de haard vrijwel geen onderhoud vereist vanwege het ontbreken van rook, as of roet tijdens verbranding, is het toch verstandig om af en toe een schoonmaakbeurt uit te voeren. Gelukkig is dit een eenvoudige taak die uw haard in optimale staat houdt!

Hoe reinigt u een bio-ethanol haard?

Preventie is beter dan genezen. Let er altijd op dat u de bio-ethanolvloeistof niet naast de brander morst. Als de haard toch vies wordt, volg dan deze stappen om hem weer stralend schoon te maken:

  1. Polijsten: Gebruik een beetje polijstmiddel om de stalen platen aan de buiten- en binnenkant van de brander te reinigen. Hiermee verwijdert u eenvoudig zwarte vlekken die door de vlammen zijn ontstaan.
  2. Drogen: Na het polijsten veegt u de brander droog met een vochtige microvezeldoek. Uw haard ziet er weer als nieuw uit en is klaar voor gebruik!

Een regelmatige reiniging zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijke haard, maar verlengt ook de levensduur ervan. Door deze eenvoudige stappen te volgen, houdt u uw bio-ethanol haard in topconditie, klaar om u te verwarmen met sfeervolle vlammen. Ontdek het genot van een goed onderhouden haard en geniet keer op keer van de luxe die LuxuryFires te bieden heeft.