Bezoek een specialist in de regio
Roet- en geurvrij, geen rookkanaal
Duurzame haardoplossingen
2 jaar garantie op alle haarden
Bezoek een specialist in de regio
Roet- en geurvrij, geen rookkanaal
Duurzame haardoplossingen
2 jaar garantie op alle haarden
  • Bezoek een specialist in de regio
  • Roet- en geurvrij, geen rookkanaal
  • Duurzame haardoplossingen
  • 2 jaar garantie op alle haarden

Heeft een bio-ethanol haard stroom nodig?

Het is een veelgestelde vraag: heeft een bio-ethanol haard stroom nodig? Het antwoord is ja en nee. Een handmatige brander heeft geen elektriciteit nodig, een automatische brander wel.

Bij LuxuryFires bieden we een scala aan bio-ethanol haarden, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Het onderscheid tussen een handmatige en automatische brander is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van de perfecte haard voor uw woning.

Manuele brander

Een handmatige brander vereist, zoals de naam al aangeeft, handmatige bediening. De tankinhoud van de brander moet met de hand worden gevuld, en het vuur wordt handmatig aangestoken met behulp van een aansteker. Hoewel handmatige branders eenvoudig in gebruik zijn, bieden ze niet de geavanceerde functies die beschikbaar zijn bij automatische branders.

Automatische brander

Aan de andere kant is een automatische brander uitgerust met geavanceerde technologie en biedt het ultiem luxe en comfort. Met automatische bio-ethanol haarden kunt u niet alleen de vlambeelden en vlamhoogtes regelen, maar ook de thermostaat aanpassen voor een optimale warmtebeleving. Bovendien kunt u de haard eenvoudig bedienen via een app op uw smartphone en deze integreren in uw Smart Home System.

Elektriciteit?

Een belangrijk verschil tussen beide branders is het gebruik van elektriciteit. Een automatische brander heeft stroom nodig omdat deze haard werkt op technologie. Het vuur wordt ontstoken met een afstandsbediening en/of een bedieningspaneel op de haard, wat elektriciteit vereist. Aan de andere kant heeft een handmatige brander geen elektriciteit nodig, aangezien het vuur handmatig wordt aangestoken met een aansteker.

Indien u overweegt een automatische bio-ethanol brander te installeren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een stopcontact in de buurt is voor de benodigde stroomvoorziening.

Bij LuxuryFires kunt u ons assortiment bio-ethanol haarden ontdekken en een offerte aanvragen via de website. We staan klaar om uw ervaring met een bio-ethanol haard naar een hoger niveau te tillen.