De voor- en nadelen van een bio-ethanol haard

Een bio-ethanol haard is dé vervanger van een houtkachel. Twijfelt u om er één aan te schaffen? In deze blog leest u alle voor- en nadelen van een bio-ethanol haard.

Voordelen bio-ethanol haard

Milieuvriendelijk

Een bio-ethanol haard wordt ook wel de haard van de toekomst genoemd. Omdat gaswinning in Nederland verboden wordt, is bio-ethanol een perfecte vervanging. Deze vloeistof is gemaakt van natuurlijke producten als tarwe en riet. Het is milieuvriendelijk én duurzaam!

Echt vuurbeeld

Wanneer de bio-ethanol vloeistof in de haard aangestoken wordt, ontstaat er echt vuur. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een elektrische haard. De echte vlammen zorgen voor een prachtig vuurbeeld.

Makkelijk installeren

Er hoeft geen rekening gehouden te worden met het plaatsen van een schouw of schoorsteen. Bio-ethanol haarden zijn namelijk afvoerloos. Ze kunnen op elke gewenste plek in huis geplaatst worden en zijn makkelijk zelf te installeren.

Vuur regelen

Er zijn verschillende soorten bio-ethanol branders. Sommigen werken met een afstandsbediening waarmee de vlamhoogte geregeld kan worden. Andere haarden hebben een schuifklepje die opengezet kan worden voor een hogere vlam of juist dicht geschoven kan worden voor een kleinere vlam.

Nieuwste technieken

Tegenwoordig worden er steeds meer slimme haarden ontwikkeld. Deze beschikken over de nieuwste technologieën waarmee de haard met een app bediend kan of kunt verbinden aan de Smart Home System. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw haardverbruik en kunt u allerlei instellingen gemakkelijk regelen vanaf de telefoon.

Warmte

Een bio-ethanol haard kan de woning flink verwarmen. Hoe groter de brander, hoe meer warmte er van af komt. Zo kunnen sommige haarden voor bijna net zoveel warmte zorgen als een traditionele houtkachel.

Nadelen bio-ethanol haard

Raam open

Vlammen hebben zuurstof nodig. Hierdoor is het raadzaam om tijdens het branden altijd de ruimte te ventileren door het raam op een klein kiertje te zetten.

Ontvlambare brandstof

Bio-ethanol vloeistof is licht ontvlambaar. Wees dus altijd voorzichtig en vul de haard nooit bij terwijl het vuur nog brandt of als het net gedoofd is. Daarnaast is het belangrijk om niet te morsen met de vloeistof en de brandstoftank niet té vol te doen.

Op onze site vindt u allerlei soorten bio-ethanol haarden, zoals vrijstaande modellen of inbouwhaarden. Bekijk ons gehele aanbod aan bio-ethanol hier.