• Zakelijke showroom in Culemborg
 • Roet- en rookvrij, geen rookkanaal
 • Duurzame haardoplossingen
 • Distributiecentrum in Alkmaar

Chalet brander

Nooit eerder is het vlambeeld van een afvoerloze haard zó gelijkwaardig aan de traditionele open haard. Het bekende en gezellige 'kampvuurtje' van vroeger. Met nieuwerwetse techniek, warmte van écht vuur en uiterst realistische keramische decoratie is de Chalet brander zonder concessies het meest populaire alternatief voor traditionele open haarden van dit moment.

Hedendaagse innovatie met authentieke uitstraling

Maak kennis met de automatische Chalet-II bio-ethanol brander. De ultieme combinatie van slimme techniek en de authentieke look en feel van een traditionele open haard. Met de AEVB-technologie (Automatic Ethanol Vapour Burning) wordt bio-ethanol vloeistof verdampt. Het grootste deel van de bio-ethanol vloeistof blijft koud in een aparte tank, waardoor de bio-ethanol vloeistof niet brandt - uitsluitend de dampen van bio-ethanol vloeistof. Dit zorgt voor een krachtig vlammenspel tussendoor de toegepaste decoratie. De brander is standaard uitgerust met een extern bijvulsysteem en communiceert met de mobiele applicatie.

Moderniseer een bestaande schouw

Een houtkachel is slecht voor de gezondheid en het milieu. In 2050 wil Nederland van het gas af. U heeft er vast veel over gehoord. Dankzij slimme technieken wordt de uitstoot van schadelijke stoffen door onze haarden sterk verminderd, doordat onze haarden geen schadelijke stoffen uitstoten. Speciaal voor bestaande woningen met schouwen en ouderwetse haarden, is de Chalet-I brander ontwikkeld. Met de AEVB-techniek zonder rookkanaal en uitstraling van authentieke kachels is er niet alleen gefocust op besparing van verbruikskosten, maar vooral op gezondheid en milieu. Moeiteloos vervangen in bestaande schouwen met traditionele haarden.

 • Hittebestendige installatie

  Voor kastenwanden, roomdividers, hoekopstellingen of andere interieurconcepten kunnen de Firetec branders met kant-en-klare thermoboxen worden geleverd.

 • Elk vuurzicht mogelijk

  Thermoboxen zijn verkrijgbaar in vooraanzicht, zij-aanzichten (links of rechts), driezijdig, doorkijk (tunnel) of als roomdivider. Met afmetingen tot 150 cm geschikt voor elk meubelconcept.

 • Slimme bijvulsystemen

  Met het externe bijvulsysteem ARS-500 kan de brander op afstand worden gevuld en bediend. Hiermee hoeft de brander nooit aangeraakt te worden. De geïntegreerde pomp zuigt bio-ethanol vloeistof binnen enkele seconden in de interne tank. Na het vullen worden vloeistof restanten automatisch uit de slang gezogen, zodat morsen geëlimineerd wordt.

 • Vuur in een handomdraai

  Middels de afstandsbediening van Neverdark worden Chalet branders bediend. Geniet binnen enkele minuten van de warmte en sfeer van vuur en reguleer vanuit de palm van uw hand.

 • Smart Home Connection

  Chalet II branders zijn verkrijgbaar met Smart Home modules voor universele domotica-producten. Zo kan de haard bediend worden middels spraakbediening. Ook kan het systeem actief informeren over statussen van het apparaat.

 • Verleng de branduren

  De standaard tankinhoud varieert per breedte-maat van Chalet branders. Deze inhoud kan een maximaal aantal branduren bieden. Om branduren te verlengen, bijvoorbeeld voor horeca-toepassingen, kunnen de interne tanks worden vergroot.

Ultieme vuurbeleving

De bodem van de Chalet branders zijn geperforeerd en ontwikkeld om bio-ethanol vloeistof dampen in sterke mate te kunnen doordrukken wanneer de brander is geactiveerd. Hierdoor is het mogelijk om decoratieve accessoires over de vuurlijn te leggen en het vlambeeld van ouderwetse tegenhangers te kunnen evenaren.

 • Dampontsteking

  Bij activatie van de brander worden bio-ethanol vloeistoffen verdampt. Met de elektrische ontstekers worden de dampen vervolgens verbrandt en kan de Chalet brander achtereenvolgend branden.

 • Keramische decoratie

  Door de geperforeerde bodem worden de brandende bio-ethanol dampen over de gehele breedte verspreid. Dusdanig krachtig dat de vlammen door de keramische decoratie heen komen.

Voor haard- en interieurspecialisten

Vraag een gratis dealeraccount aan en word exclusief verdeler in uw regio.